A gazdaság romló teljesítménye mögött a Fidesz romlott gazdaságpolitikája áll

Évek óta világos, hogy a magyar gazdaságnak alapvető szerkezeti változásokra és szemléletbeli fordulatra van szüksége ahhoz, hogy ne maradjon le még brutálisabban a régiós versenytársaktól.

Ehhez képest az Orbán-kormány egyetlen gazdaságpolitikai irányváltása az elmúlt években az volt, hogy a Fidesz korábbi házi oligarcháját, Simicska Lajost új fideszes oligarchákra, például Mészáros Lőrincre és Garancsi Istvánra cserélte.

Az első negyedéves gazdasági adatok a napnál világosabban mutatják, hogy hazug sikerpropagandával csak az állami médiában lehet sikeres Magyarország. Az is egyértelmű, hogy a magyar gazdaság romló teljesítménye mögött a Fidesz romlott gazdaságpolitikája áll.

Az európai uniós források kimerülése után a beruházások gyakorlatilag megszűnőben vannak Magyarországon, a befektetők a képzett fiatalokkal együtt menekülnek el hazánkból, a magyar gazdaságot pedig a kiszámíthatatlanság, a haveri cégeket helyzetbe hozó mérhetetlen korrupció és a kritikus bizalomhiány jellemzi.

Az MSZP szerint állami presztízsberuházások és stadionok helyett a tudásra és az innovációra alapozott jövő magyar gazdaságát kellene építeni. Ehhez az oktatásba, és nem a haveri cégekbe kellene a közpénzeket fektetni.

Burány Sándor
a Költségvetési bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok