mszp.hu | Belföld | Energetika
2023. november 09. 13:49

A Gazdasági Versenyhivatal inkább védi a fideszes propagandát, mint a fogyasztókat?

A Gazdasági Versenyhivatal inkább védi a fideszes propagandát, mint a fogyasztókat?
A Gazdasági Versenyhivatal több mint két hónapos gondolkodás után ma elutasította bejelentésemet, amelyben versenyhivatali eljárást kezdeményeztem az MVM Next Zrt. - álláspontom szerint - tisztességtelen kereskedelmi gyakorlata miatt.

Azért tettem bejelentést, mert az MVM Next Zrt. a földgáz egyetemes szolgáltatás keretében kiállított számláin szereplő „rezsiboxban” a jogszabályi előírásokkal ellentétes módon, önkényesen megválasztott „ár” alapján történő számítással félrevezető, hamis tájékoztatást ad a fogyasztóknak az általuk igénybe vett szolgáltatás „versenypiaci” áráról és az állami földgázszolgáltatás keretében elért megtakarításról. Ez a félrevezető, hamis tájékoztatás pedig alkalmas arra, hogy az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. ügyfeleit eltérítse a kereskedőváltás lehetőségétől, ne kérjenek alternatív árajánlatot más földgázkereskedőtől, mivel – az MVM Next Energiakereskedelmi Zrt. „világpiaci árra” alapozott tájékoztatása miatt – nem látják reális esélyét kedvezőbb árú szerződés megkötésének.

A GVH mindezt nem találta megalapozottnak, de az ügy nem zárult le.

A GVH végzését, amely szerint nem tartja valószínűnek, hogy az MVM félrevezető, valótlan tájékoztatást adna a rezsiboxban az ügyfeleknek, szakértőink bevonásával elemezzük.

Azt a GVH sem támasztotta alá, hogy az MVM tájékoztatása valós lenne. Első olvasatra ezért úgy tűnik, hogy a GVH inkább védi a fideszes propagandát, mint a versenyt vagy a fogyasztók érdekeit.

Jó eséllyel találkozni fogunk a bíróságon, mert a hazugság nem maradhat következmények nélkül!

Dr. Tóth Bertalan országgyűlési képviselő, az MSZP frakcióvezetője

Kapcsolódó párttagok