mszp.hu | Belföld, Gazdaság
2021. március 12. 11:44

A Gazdaságvédelmi Alapot használják arra, amire igazán szükség van: járvány-, és válságkezelésre!

A járvány harmadik hullámának tombolása miatt ismét rengeteg üzletnek, vállalkozásnak kellett bezárnia, ami miatt még több embernek került veszélybe a megélhetése. A Fidesz azonban aljas módon még ennek ellenére is képes sportberuházásokra költeni a Gazdaságvédelmi Alap forrásait. A válságból való kilábalás elősegítése helyett a kormány 11 milliárdot fordít három épülő sportcsarnok „időközben megnövekedett költségeinek” finanszírozására.

Egyre több vállalkozás sodródik a csőd szélére és már több mint 300 ezer álláskereső van, akik közül nagyjából 150 ezren már semmilyen támogatást nem kapnak az államtól, a mostani szigorítások után pedig csak növekedni fog a számuk, ha a kormány nem tesz semmit. Ebben a helyzetben a kormánynak azzal kellene foglalkoznia, hogy megvédje a munkahelyeket, segítse a vállalkozásokat és támogassa azokat, akik elveszítették az állásukat.

A Gazdaságvédelmi Alap minden egyes forintját a válságból való kilábalásra kell fordítani, nem pedig fideszes luxusberuházásokra! Ne a stadionokra szánt összegeket növeljék, hanem a bértámogatás mértékét 80%-ra, valamint az álláskeresési járadék időtartamát 9 hónapra, az összegét pedig minimum 100 ezer forintra!

Az MSZP azt követeli, hogy a válság kezelésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból kizárólag a járvány elleni védekezésre, a családokra és a munkahelyek védelmére költsön a kormány!

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese