mszp.hu
2016. december 05. 19:04

A generációnk nem fog sírni, ha megszűnik a Fidelitas

Olvastuk a sajtóhírekben, hogy a Fidelitasnak nehézsége akadt a saját kormányuk által hozott törvények betartásában. Mint reagáltak nem tudják betartani azt, amit tőlük kér a bíróság.
Valóban igaz, hogy a Fidesz-kormány nehezen betartható és értelmezhető törvényeket alkot. Nem volt ez másképp a Ptk. és Civil törvény módosítása kapcsán sem.  De ezen módosítások alapján kötelező alapszabály-módosítási feladatokat több ezer civil szervezet, köztük a Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom is sikeresen végrehajtotta már.
 
Igen, jól látja a Fidelitas, hogy erre a több ezer szervezetre és a bíróságokra olyan plusz feladatokat zúdított a Fidesz-kormány, ami az eddig racionális működésüket nagyban megnehezíti, ha jól értjük a Fidelitas esetében ellehetetleníti.
 
A Fidelitas két provokátorfigyelés és wellness disznóvágás között nem volt képes saját alapszabályát az új Ptk.-hoz igazítani, így azt sem várhatják tőlük a fiatalok, hogy az ő képviseletükben jeleskedni tudjanak.
 
A kormánypárti fiataloknak is be kell tartani a törvényt, még ha abban sok hülyeség is van. Egy alapszabály-módosításon elhasalni elég kispályás, de úgy látszik mióta a Fidelitasból kiröppent Rogán és Szijjártó lejtmenetbe kerültek a srácok.
 
Societas - Baloldali Ifjúsági Mozgalom