Belföld
2013. augusztus 09. 15:43

A gondok forrása

Helyeseljük és támogatjuk a kormány törekvését, hogy egyszerűbbé váljon az örökbefogadás Magyarországon. A gondok azonban nem a nevelőotthonokban kezdődnek, hanem ott, hogy egyre több gyermek meg sem születik Magyarországon. Kormos Kata a Fidesz mai sikertájékoztatójára reagált.

Helyeseljük és támogatjuk a kormány törekvését, hogy egyszerűbbé váljon az örökbefogadás Magyarországon, már csak azért is, mert ez egy olyan ügy, amelynek az előmozdítása már a szocialista kormányzás idején megkezdődött. Szeretnénk azonban felhívni a Fidesz figyelmét, hogy Magyarországon ma nem csupán a nevelőotthonokban élő gyerekek helyzete követel azonnali kormányzati beavatkozást.

A gondok ott kezdődnek, hogy egyre több gyermek meg sem születik Magyarországon. A Fidesz által jósolt baby-boom ellenére folyamatosan csökken a gyermekvállalási kedv, amin a hónapról hónapra élő családok hónapról hónapra nagyobb sokaságát látva nem is lehet csodálkozni. Magyarországon ma közel 500 ezer gyermek rendszeresen éhesen fekszik le esténként. Ez az MSZP számára elfogadhatatlan, a Fidesz-kormány azonban három éve tétlenül nézi a gyermekéhezést. A felcseperedő gyerekek pedig egyre gyakrabban szembesülnek azzal, hogy itthon a képességeiknek megfelelő tanulási és elhelyezkedési lehetőségeik is csökkennek.

A Fidesz-kormány esélyromboló politikájával szemben az MSZP olyan programmal készül, amely minden megszülető magyar gyermeket hozzásegít az álmai megvalósításához. Ha a választók bizalmából kormányra kerülünk, felszámoljuk a gyermekéhezést, befektetünk az oktatásba és minden eszközzel támogatni fogjuk a felnövő generációkat abban, hogy többre vihessék, mint a szüleik vagy éppen a nevelőszüleik.

Kormos Kata,

szóvivő