mszp.hu | Belföld, Külföld
2019. december 05. 20:48

A győriekkel megtisztítja a várost Pollreisz Balázs, a demokrata polgármesterjelölt

A győriekkel megtisztítja a várost Pollreisz Balázs, a demokrata polgármesterjelölt
A győri emberek hagyományos tisztessége állíthatja ismét fejlődő pályára a várost – állítja Pollresisz Balázs, aki a teljes köztársaságpárti ellenzék támogatását bírja.
Nem a pártalapú megosztottság az, ami hátráltatja Győr fejlődősét, hanem néhány korrupt ember, mondta Pollreisz az ATV Egyenes beszéd című műsorának vendégeként szerda este.
 

Bár egy ország lepődött meg azon, hogy milyen sokan szavaztak Borkai Zsoltra, a korrupt és erkölcstelen néhai polgármesterre, Pollreisz Balázs rámutatott, a fideszes szavazókat a közismert törvénytelen Kubatov-lista alapján félrevezették.
 
„Folyamatosan hívogatták őket, hogy azonnal le fog mondani, csak most gyorsan taktikailag szavazzanak rá, majd ezek után, amint emlékszünk rá, kiállt, és tartott egy másfél perces sajtótájékoztatót, hogy ő aztán 5 évig itt polgármester lesz, amit komolyan is gondolt. A felháborodás akkor vált olyan elementárissá, aminek az emlékezetes alakuló ülés lett a következménye, és ami után már le is kellett mondania” – emlékeztetett Pollreisz.
 
Kérdésre a polgármesterjelölt megerősítette, hogy ellene is kemény bosszúhadjáratot folytattak már helyben a kormánypárti hivatalnokok. „Amikor a Quaestor-botrány kirobbant, akkor én utánajártam, és kiderült, hogy a városnak egymilliárd forintja ragadt bent a Quaestorban. Ezzel nagyon sok kellemetlenséget okoztam a bukott polgármesternek, és ennek az lett a következménye, hogy engem az állásomból – közalkalmazott voltam –, elraktak.”
 
Mint elmondta, a kialakult helyzetben a demokrata pártok Győr élére is civil jelöltet próbáltak találni. Nagyon sok kiváló jelölt akadt, ám megfenyegették őket. „Több emberrel is komolyan elbeszélgettünk, csak hát, ahogy az országban több helyen, sajnos Győrben is a fortélyos félelem miatt nem tudták vállalni” – idézte József Attila „Hazám” című versének híres szavait Pollreisz Balázs, az összellenzéki polgármesterjelölt. „Így ők sajnos végül nem tudták vállalni, és ekkor kellett úgy dönteni, hogy erős személyiségként, pártpolitikusként kell kiállni a város érdekében.”
 
Végül arra a kérdésre, hogy a megosztott, javarészt fideszes képviselő-testületen belül hogyan lehet többséggel átvinni az új ügyeket, Pollreisz elmondta, „Alapvetően vannak a tisztességes győriek, és azok, akik ahhoz a szégyenhez, amit a városunkra hozott az előző polgármester, hozzájárultak.
 
Ha így közelítjük meg, akkor többség van. A tisztesség alapján lehetséges, ugyanazok fognak engem is megválasztani polgármesternek, mint a jelenlegi képviselőket. Ugyanazért a városért kívánunk tenni, ugyanazokban az ügyekben fogjuk a város polgárait képviselni! Városunknak csak akkor lesz fejlődése és pozitív jövője, ha ezt meg tudjuk oldani, én ezért fogok dolgozni!”
 

Csuk Ferenc emlékére

2022-08-09 12:09

Kapcsolódó párttagok