mszp.hu | Belföld
2020. július 01. 17:36

A hatalom emberei helyett jöjjön az emberek hatalma!

A hatalom emberei helyett jöjjön az emberek hatalma!
Mindenki láthatja most már az MSZP diktatúra figyelőjén keresztül, hogy a felhatalmazással nem a magyarok, hanem csupán a hatalom érdekét szolgálták a kormány emberei.

Az ellenzéki párt már a kormány végnapjait számolja, eljött az idő, hogy az emberek hatalma következzen – erről tartott szerdán online sajtótájékoztatót Molnár Zsolt, az MSZP budapesti elnöke egy kitelepült MSZP-s budapesti kampányhelyszínről bejelentkezve.

„Mérlegen a diktatúra, hisz’ az elmúlt három hónapban sok olyan döntést hozott a magyar kormány, amelyről erősen megkérdőjelezhető, hogy van-e bármi köze a valós járványveszélyhez” – indított Molnár Zsolt.

Elmondta, a covid-járvány nyomán világszerte a kormányok két utat választhattak: a parlamenti pártok, a civil társadalom és minden választópolgár nemzeti összefogással vállvetve küzdött azért, hogy a járványt megfékezzék, vagy – amit a fél- és egész diktatúrák választottak – nem a járvány, hanem a demokrácia ellen küzdöttek. „A magyar kormány az utóbbi választotta, nem elsősorban a járványt, hanem a demokráciát tartotta legyőzendőnek. (…) Sajnos, Magyarországon a hatalom emberei visszaéltek ezzel e helyzettel”.

A súlyos vádat illusztrálandó, a pártigazgató felsorolta azokat a pusztító intézkedéseket, amelyeket a kormány a veszélyhelyzet mögé bújva alattomosan erőltetett az országra:

 • Elsőként brutális támadást indítottak az önkormányzati rendszerrel szemben, mintegy kicsinyes bosszúként az október 13-i eredmények miatt, ahol az emberek hatalma másként döntött a hatalom embereivel szemben.
   
 • Támadást intéztek a gépjárműadó és az iparűzési adó ellen, ezzel is ellehetetlenítve az önkormányzatok működését.
   

A szabad véleménynyilvánítással szemben a jelenlegi magyar kormánynak régóta sérelmei vannak. A közérdekű adatok megismerését korlátozták, határidőket nem vettek figyelembe. A rémhírterjesztés büntetőjogi kategóriája és a szabad véleménynyilvánítással szemben értelmezhető. A teljesen értelmetlen Budapest-Belgrád vasútvonal 82 milliárdos támogatását, sőt még annak iratainak titkosítást is elrendelték.

 • Mi köze a járványveszély-helyzetnek a színházi felügyelőbizottságok összetételéhez?
   
 • Hogyan értelmezhető munkavállalói szempontból a 24 havi munkaidőkeret?
   
 • Milyen szociális érzékenységről tett tanúbizonyságot a kormány?
   
 • Hat állami egyetemet alapítványi kezelésbe adtak: mi köze ennek a járványhoz?
   
 • Titkosítások, a demokrácia elleni támadások, a haverok számára nyújtott előnyök (mint például a Kartonpack-ügy, amely jól mutatja azt, hogy hogy kell egy gazdasági vitát elintézni állami beavatkozással).

„Ezek a döntések elfogadhatatlanok! Elfogadhatatlan az is, hogy a bankok a TAO-jukat továbbra is csak a presztízs– és sportberuházásokra tudják fordítani. Mindezek azt bizonyítják, hogy a magyar kormány és semmit sem értett az elmúlt hónapok eseményeiből, és semmit sem tanult az önkormányzati választások eredményeiből” – hangsúlyozta Molnár Zsolt.

A szocialista politikus a turisztikai ágazat „einstandolását” is megemlítette. „Ez nem szól másról, mint azon szállodaláncok fejlesztéséről, amelyek a hatalom embereinek kezében vannak, és amelyek fejlesztésére 83 milliárd forintot szórnak el az adófizetők pénzéből. Vérlázító, hogy azt a kezdeményezést, amelyet az MSZP nyújtott be, hogy a 83 milliárd forint terhére, amely vissza nem térítendő támogatás, a magyarok kapjanak vendégéjszakákat. Még csak tárgysorozatba sem veszik”!

Molnár Zsolt emlékeztetett, az ilyen esetek garmada miatt indította el a Magyar Szocialista Párt a diktatúra figyelőt. „Minden tisztelt választópolgár menjen fel a honalapra, és nézzék meg, hogy márciustól egészen május végéig milyen gyalázatos intézkedések születtek, amelyeknek semmi közük nincs a járványveszélyhez”!

Végezetül hozzátette, „Innen üzenjük a hatalom embereinek, hogy az emberek hatalmával legkésőbb 2022-ben le fogjuk váltani ezt a hatalmat, amely nem a magyar emberek érdekében dolgozik, hanem csupán pártérdekeket szolgál”.

Kapcsolódó párttagok