MTI/mszp.hu
2011. augusztus 29. 17:57

A Hatvannégy Vármegye feloszlatását kezdeményezi a Societas

A Societas Baloldali Ifjúsági mozgalom jogi úton kezdeményezi a Hatvannégy Vármegye Ifjúsági Mozgalom feloszlatását - jelentette be a szervezet elnöke hétfőn, a Jobbik budapesti székháza előtt tartott sajtótájékoztatón, ahol néhány újságíró mellett több jobbikos parlamenti képviselő, illetve mintegy száz Jobbik-szimpatizáns várta.

Sass Szabolcs azt mondta, azért gyűltek össze a Jobbik székháza előtt, mert elegük van a Jobbik és "fiókszervezetei" keltette gyűlöletből, uszításból, kirekesztésből és "náci romantikából". Mint mondta, Vona Gábor barátai "gyilkosságra uszítanak," ezzel szemben ők - a rendszerváltás értékeit szem előtt tartva - nem fegyvert rántanak, hanem tollat.

Végh Edvárd, a Baloldali Demokrata Kör elnöke közölte, sajtótájékoztatójukkal a szélsőjobboldal előretörése ellen tiltakoznak, majd arra kérte a körülette álló tömeget, határolódjon el a szélsőjobboldali, náci és fasiszta eszméktől.

Sass Szabolcs és Végh Edvárd sajtótájékoztatója végén széttépett, majd a kukába dobott egy "szélsőjobboldal" feliratú papírlapot.