mszp.hu | Belföld
2020. április 15. 12:14

A havi 4 milliót kereső ÁSZ-elnök tanácsa az állásukat elveszítőknek: spóroljanak

A havi 4 milliót kereső ÁSZ-elnök tanácsa az állásukat elveszítőknek: spóroljanak
Domokos László a havi közel 4 millió forintos fizetésével azt tanácsolja a munkájukat elveszítő embereknek, hogy takarékoskodjanak és a családok nevezzenek ki egy pénzügyminisztert, aki megtervezi a családi költségvetést. Mindezt azok után, hogy saját maga ismeri el, hogy a lakosság túlnyomó többségének nincs semmilyen megtakarítása.

Bravó! Ez az életre való ötlet biztos segítséget fog nyújtani azoknak a tízezreknek, akiknek már megszűnt az állásuk. Nekik sajnos valóban – az ÁSZ elnökének a szavaival élve – a legkönnyebb feladatuk a bevételi oldal megtervezése.
 
Ha nincs bevétele és elfogyott a megtakarítása egy családnak, akkor mégis mit osszon be? Mit javasol Domokos László, min kellene spórolni: a rezsiszámlán, az ételen vagy a gyógyszereken?
 
Parragh László után Domokos is bebizonyította, hogy semmit sem tud kezdeni a kialakult válsággal és nincs érdemi ötlete annak kezelésével kapcsolatban.
 
Az MSZP-nek azonban van megoldása a dolgozók és a családok megsegítésére. Azonnali elbocsátási moratóriumot kell hirdetni a közszférában és a nagy nyereséget elérő multinacionális vállalatoknál. A KKV-knál pedig szükséges, hogy az állami költségvetés vállalja át a bérek és járulékaik 80%-át. Ezekkel a lépésekkel rengeteg munkahelyet lehetne megmenteni.
 
Emberek, családok életéről van szó, ezért elvárjuk a kormánytól, hogy minél előbb nyújtson valódi segítséget az arra szorulóknak, a leereszkedő, kioktató tanácsok helyett.
 
MSZP
 
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke