A haza azoké is, akik nem szavaztak a Fideszre

Felhívjuk Orbán Viktor figyelmét, hogy a haza azé a hatmillió emberé is, akik nem szavaztak a Fideszre. Azoké is, akik külföldre menekültek és menekülnek az itthoni szegénység elől. Reagálás a kormányfő mai beszédére.

Felhívjuk a figyelmet arra is, hogy nem csak a munkanélküliek kerülnek a nyomor közelébe, hanem azok is, akik dolgoznak, de nem keresnek többet havi 65 ezer forintnál.

Győzelmi jelentés helyett először is jó lett volna, ha Orbán Viktor mond valamit az egész kormányára a korrupció bélyegét sütő amerikai kitiltásokról. Orbán Viktornak ma is lehetősége lett volna rá, hogy tisztázza kormányát.

Azt is vártuk, hogy a kormányfő végre előáll a terveit tükröző jövő évi költségvetés részleteivel. Radikális minimálbér-emelést is bejelenthetett volna, méghozzá úgy, hogy nem növeli tovább a vállalkozások terheit. A rezsicsökkentés élelmiszerek körében való folytatását is bejelenthette volna.

Orbán Viktor győzelmi jelentései helyett Magyarországnak ilyen bejelentésekre lenne szüksége, ugyanis ma már legalább 3,5 millióan élnek a létminimum alatt, és több mint 600 ezer gyermek nélkülöz.

Gőgös Zoltán,

elnökhelyettes