mszp.hu | Belföld
2015. szeptember 29. 15:37

A "helyén" marad Tarsoly Csaba

A Magyar Nemzeti Bank felelőssége nem megkerülhető a Quaestor-botrány kapcsán, hiszen fogyasztóvédelmi, állami felügyeleti feladatokat lát el, ráadásul pénze is lenne arra, hogy kifizesse a károsultakat. Csak hiányzik az akarat, hogy elismerjék, hibáztak, mulasztottak, mert ha így tennének, akkor közigazgatási jogkörben okozott kárért helyt kellene állnia a Magyar Nemzeti Banknak - fogalmazott sajtótájékoztatóján Szakács László, az MSZP országgyűlési képviselője.

A képviselő hozzátette: amennyiben ezt nem ismeri el az MNB, akkor az MSZP azt javasolja a nemzeti banknak, hogy ne tömje százmilliárdokkal a saját alapítványait, ne szórja el a pénzt ingatlanbefektetésekre, a matolcsyzmus oktatására, festmények és műkincsek vásárlására, hanem osztalékként fizesse be a pénzt a költségvetésbe, ahol különítsék el az összeget, és abból fizessék ki a Quaestor-károsultakat.

Szakács László örömtelinek nevezte, hogy Tarsoly Csaba továbbra is előzetesben marad, mindaddig, amíg a büntetőeljárás be nem fejeződik.