A héten elkezdődhet az aláírásgyűjtés a 3-as metró akadálymentesítéséről

Az MSZP szerint még ezen a héten elkezdődhet az ellenzéki pártoknak a 3-as metró teljes akadálymentesítését célzó népszavazási aláírásgyűjtése, ha a Kúria kedden elutasítja a kezdeményezés ellen benyújtott fellebbezést.
 
Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője hétfői budapesti sajtótájékoztatón úgy fogalmazott, hogy Tarlós István főpolgármester megoldás helyett kifogásokat keres, holott a mozgássérülteknek, a kismamáknak és az időseknek szükségük lenne a teljes akadálymentesítésre.
 
Kiemelte, a megállókhoz épített lifteken kívül nem ismer más olyan megoldást, amely maradéktalanul kielégítheti az érintettek igényeit.
 
Horváth Csaba kérdésre válaszolva pénzügyileg is ostobaságnak nevezte a mintegy 20 milliárd forintba kerülő akadálymentesítés kihagyását, mivel szerinte így az Európai Unió ennél akár nagyobb összeggel is csökkentheti a beruházás támogatását.
 
Az MSZP ismételten szólt arról is, hogy szerintük a főpolgármester elherdálja a város vagyonát, amikor "bármi áron szabadulna" a Bálnától.

Kapcsolódó párttagok