MTI/mszp.hu | Belföld | eger koncepciós per
2013. február 15. 11:43

A Heves megyei MSZP kiáll Nagy Imre mellett

Nagy Imre volt egri szocialista polgármester nem mond le a Heves megyei közgyűlésben megszerzett mandátumáról. Sós Tamás szerint a Fidesz szándéka az, hogy lejárassa a szocialistákat.

Nagy Imre arra reagált az MTI-nek, hogy Szabó Róbert, a megyei közgyűlés fideszes elnöke csütörtökön nyílt levélben szólította fel Mesterházy Attilát, az MSZP elnökét arra, hogy hívja vissza a közgyűlésből Nagy Imrét, a testület pénzügyi bizottságának elnökét, a szocialista frakció vezetőjét, miután jogerősen elmarasztalta a bíróság jogosulatlan gazdasági előny megszerzésének bűntette miatt.

Sós Tamás, az MSZP Heves megyei elnöke az MTI-hez eljuttatott közleményében azt hangsúlyozta, hogy az egész ügyről már a feljelentés pillanatában lerítt a koncepciós szándék, ami "végigkíséri a Fidesz teljes hatalomgyakorlását". Vagyis, nem versengeni akar politikai ellenfeleivel, hanem bármi áron el akarja távolítani őket - fogalmazott a politikus. A szándék szerinte mindvégig nyilvánvaló volt: mindegy mivel, csak lejáratni a megyei szocialisták egyik legfelkészültebb, legsikeresebb volt polgármesterét - emelte ki.

Közlése szerint a Heves megyei MSZP kiáll az "igaztalanul vádolt" politikusa mellett. Annál is inkább, mert Nagy Imre egyetlen forintot sem fordított saját célra az adófizetők pénzéből, kizárólag gyermekek logopédiai, gyógypedagógiai ellátására költötték a felhasznált összeget, amellyel pontosan, határidőre, az utolsó fillérig elszámoltak - tette hozzá.

A másodfokú bíróság indoklásában ki is emelte, hogy társadalmilag hasznos célra fordították a normatívát - folytatta Sós Tamás. Azzal azonban mindmáig adós maradt a vizsgálat, hogy ki jutott az ügyben jogosulatlan gazdasági előnyhöz - fogalmazott közleményében az MSZP politikusa.

Nagy Imre nyilatkozata >>>

Sós Tamás sajtóközleménye >>>