mszp.hu | Belföld | díjátadás jutalom rendőrök
2016. január 15. 15:35

A Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díj adományozása

A Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díj adományozása
Úgy gondolom, nincs ember ma Magyarországon, aki ne értesült volna a migráns helyzetről valamilyen formában és nincs olyan ember, akinek ne lenne véleménye az üggyel kapcsolatban. Ez érezhetően megosztja a lakosságot. Viszont egyben, egyetért mindenki: a határra kivezényelt rendőrök rengeteget dolgoztak és a bérezésen kívül egyéb elismerésben is részesíteni kell őket.
A Heves megyei közgyűlés minden évben a Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági Díjat adományozza a megye közrendje, közbiztonsága, a katasztrófavédelem területén kiemelkedő tevékenységet kifejtő természetes személyek, közösségek és civil szervezetek részére, tevékenységük elismerése céljából úgy, hogy évente legfeljebb 3 Heves Megyei Rendészeti és Közbiztonsági díj kerülhet kiosztásra. 
Ebben az esetben a legfeljebb 3 díj odaítélésétől el kell térni véleményem szerint. Többet kell kiosztani, hiszen a megyéből rengeteg rendőr teljesített szolgálatot a határon országunk védelme érdekében. Nagyon megérdemlik, hatalmasat dolgoztak, ez a legkevesebb, amivel munkájuk elismerést nyerhet. Ezek az emberek többször, több napon keresztül el voltak szakítva családjuktól. Hatalmas felelősség hárult rájuk kiélezett helyzetekben. 
Tehát javaslom, hogy minden Heves megyéből a határon szolgálatot teljesítő rendőr kapja meg ezt a díjat.
 
Orosz Bálint János
képviselő MSZP
Heves megyei közgyűlés