mszp.hu | Belföld
2024. június 27. 10:46

A hitel nem megoldás, hanem csapda

A hitel nem megoldás, hanem csapda
Parragh László a jelek szerint azt gondolja, hogy 10 millió forintos kedvezményes hitellel itthon lehet tartani a pályakezdő fiatalokat.

Az MSZP álláspontja szerint fontos, hogy segítsük a pályakezdő fiatalokat, de nem az a legjobb megoldás, hogy hitellel ideláncoljuk őket, hanem az, hogy olyan körülményeket biztosítunk számukra, hogy inkább ne is akarjanak elmenni a hazájukból.

Ez a hitel elsősorban nem a pályakezdő fiataloknak jó, hanem a bankoknak. Parragh Lászlót a kormányzati ezer milliárdos reptér vásárlás révén milliós pozícióba ültették és most is a bankok és a nagytőke érdekeit szolgálja csak, mint a fideszes politikusok.

Korábban az MSZP is javasolta, hogy a pályakezdők kapjanak életkezdési támogatást, de ez önmagában nem elégséges megoldás. Először rendet kell tenni a munka világában! Erkölcsi és anyagi megbecsülést, anyagi és fizikai biztonságot kell biztosítani. Nem repteret kell vásárolni, hanem a fiataloknak kell élhető jövőt teremteni.

Az MSZP szerint jó fizetésekre, minőségi munkahelyekre, jó munkakörülményekre, megbecsülésre és emberségre van szükség, hiszen ezek tarthatják itthon a magyar munkaerőt.

Komjáthi Imre, az MSZP országgyűlési képviselője 

Kapcsolódó párttagok