mszp.hu | Belföld | közlemény holokauszt
2014. január 27. 13:58

A holokauszt áldozatainak nemzetközi emléknapjára

Ma, az auschwitz-birkenaui haláltábor 1945-ös felszabadításának 69. évfordulóján kötelességünk az emlékezés.


Emlékezzünk a holokauszt áldozataira, a kifosztott, megalázott, meggyötört, és meggyilkolt honfitársainkra!

Emlékezzünk, hogy taníthassunk! Mert a történelem tényszerű tudása a legfontosabb eszköz arra, hogy a holokauszt mögött álló ember és nemzetellenes eszmék és azok képviselői ne bújhassanak a feledés függönye mögé, bűneikre soha, semmilyen formában ne kaphassanak felmentést.

Emlékeznünk kell arra, hogy mi vezetett a deportálásokhoz és a gyilkosságokhoz. Emlékeznünk kell a zsidótörvényekre, a jogfosztásra, a vagyonelkobzásra, a gettóba kényszerítésre, a magyar hatóságok deportálásokban való aktív közreműködésére, zsidó és roma honfitársaink kiszolgáltatására.

De emlékezzünk azokra is, akik a legnehezebb időkben, példát adva emberségből és magyarságból, életük kockáztatásával is vállalták az üldözöttek védelmét és mentették az embereket.

Ne engedjük, hogy történelemhamisítással, a holokauszt relativizálásával, a felelősség alóli felmentéssel bárki meggyalázza honfitársaink emlékét!

Az emlékezés és a tanítás parancsának szellemében, a történelemhamisítás megakadályozása érdekében országgyűlési képviselőként kezdeményezem, hogy az Országgyűlés a holokauszt emlékév alkalmából, a fajelmélettel és a zsidótörvényekkel kapcsolatos alsó- és felsőházi viták és döntések teljes jegyzőkönyvét hasonmás kiadványban adja ki és tegye elérhetővé.

Mesterházy Attila,
pártelnök-frakcióvezető