mszp.hu | Belföld
2022. január 27. 09:52

A holokauszt nemzetközi emléknapjára

1945. január 27. az auschwitzi koncentrációs tábor felszabadulásának a napja. A mai napon emlékezünk meg arról a több millió emberről, akik a gyűlölet politikájának estek áldozatul.

Történelmünk legszörnyűbb helyszínei, az egykor Európa közepén működő haláltáborok a mai napig arra figyelmeztetnek, hogy közös felelősségünk fellépni a szélsőséges gondolatok terjedése ellen. Több mint hetven évvel a szörnyű tragédia után, ezért azzal tisztelhetjük meg leginkább az áldozatok emlékét, ha nemet mondunk a gyűlöletre, a megbélyegzésre, a kirekesztésre és a közönyre, mindarra amelyek elvezettek a múltbéli alávaló tettekhez.

Nem engedhetjük megismétlődni a történelem legsötétebb korszakát! A holokauszt nemzetközi emléknapján ezért az áldozatok emléke előtti főhajtás mellett meg kell erősítenünk az egymás iránti felelősségvállalást is.

Mély szomorúsággal és gyásszal rójuk le kegyeletünket a népirtás áldozatává vált sok millió embertársunk emléke előtt. Az MSZP együtt emlékezik a túlélőkkel, a meggyilkoltak hozzátartozóival, és osztozik máig tartó fájdalmukban.

MSZP