mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 26. 22:23

A home office életeket mentett, de Szijjártónál kirúgás járt érte

A home office életeket mentett, de Szijjártónál kirúgás járt érte
Az otthoni munkavégzés hozzájárult a járvány terjedésének lassításához, amivel emberi életeket lehetett megmenteni, Szijjártó Péter azonban kirúgással fenyegette meg azokat a külügyminisztériumi alkalmazottakat, akikben akár csak felmerült a távmunkára való átállás gondolata.

A miniszter ráadásul ezt büszkén ismerte be a nagyköveteknek tartott értekezleten, bevallotta, hogy semmire sem tartja a munkatársai egészségét és nem hajlandó a koronavírus elleni védekezést támogatni.

Végtelenül képmutató és aljas beszéd ez egy olyan embertől, aki a saját bevallása szerint a munkáját egy az Adrián ringatózó luxusjacht fedélzetéről látta el.

A miniszter a beszédében továbbá egyértelművé tette, hogy kirúgás vár mindenkire, aki a jogaiért ki merészelne állni, a kormány tagjaként beismerte, hogy üldözik a szakszervezeti érdekvédelem minden formáját.

A Szijjártó Péter által elmondottak vállalhatatlanok. Az adriai luxusnyaralása miatt megbukott politikusként, a mai beszéde után megbukott vezetőként, az emberi életek védelmét semmibe vevő elnyomó viselkedésével pedig megbukott emberként is. 

Itt az ideje, hogy a Külügyminisztériumban becsukja maga mögött az ajtót és elhajókázzon a naplementébe.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok