mszp.hu | Belföld | honvédelem napja közlemény
2014. május 21. 09:13

A honvédelem napjára

A magyar honvédelem napja alkalmából köszöntjük a Magyar Honvédség katonáit és minden dolgozóját!

Köszönjük, hogy az egyik legnemesebb hivatást választották, amikor felesküdtek, hogy akár életük feláldozásával is megvédelmezik hazánk szabadságát és függetlenségét.

A köztudottan rendkívül mostoha, évről évre egyre romló technikai és anyagi feltételek ellenére a Magyar Honvédség az elmúlt időszakban sikeresen teljesítette feladatait. Ez pedig kizárólag az elhivatott, felkészült, a hazáért és polgáraiért tenni akaró katonáink és a honvédségi dolgozók érdeme.

Ők azok, akik segíttettek, amikor tízezrek rekedtek a hó fogságában, ők voltak, akik a rendvédelmi szervek állományával és önkéntesek ezreivel vállvetve megvédték a Duna-parti településeket a rekordnagyságú árhullámtól és ők azok, akik más nemzetek katonáival együttműködve jelen pillanatban is a világ veszélyes válságövezeteiben teljesítenek szolgálatot a béke és biztonság fenntartása érdekében. Helytállásuk példamutató hazánk minden polgára számára, és méltó a Magyar Honvédség legszebb hagyományaihoz.

A leendő honvédelmi politikai vezetéstől elvárjuk, hogy katonáinkat és a honvédségi dolgozókat végre ne csak szavakban, hanem tettekben is megbecsülje!

A Magyar Honvédség állományának a további szolgálathoz erőt, egészséget kívánunk!

Demeter Márta
országgyűlési képviselő