mszp.hu | Belföld | honvédelem napja | Honvédelem
2016. május 21. 15:29

A honvédelem napjára

A honvédelem napjára
A magyar honvédelem napja alkalmából köszöntjük a Magyar Honvédség katonáit és dolgozóit! E napon is köszönetet mondunk áldozatvállalásukért és elhivatott szolgálatukért. A Magyar Honvédség állománya nap, mint nap bizonyítja elkötelezettségét hazánk és állampolgárai biztonságának biztosításában. E szolgálatért valós megbecsülést érdemelnek!
Az elmúlt évek rendkívül nehéz körülményei ellenére a Honvédség sikeresen teljesítette egyre sokasodó feladatait. Ez kizárólag katonáink és honvédségi dolgozóink felkészült és fáradhatatlan munkájának köszönhető.
 
Látnunk kell: a Magyar Honvédség állománya feladatai ellátását egyre nagyobb leterheltség mellett tudja csak biztosítani. Így a kormánynak és a parlamenti többségnek is mára halaszthatatlan feladata a Honvédség létszámának feltöltése, az ehhez, valamint a működéshez és fejlesztésekhez szükséges források biztosítása! 
 
Katonáink és honvédségi dolgozóink a szavakon túl tettekben is megnyilvánuló megbecsülést érdemelnek. A megbecsülés minimuma, hogy az állam segítséget nyújtson számukra, miután a Buda–Cash brókerbotrány miatt elveszítették egészség-megőrzési céllal félretett megtakarításaikat! Így a honvédelem napján ismét felhívjuk a kormányt, hogy haladéktalanul biztosítsa a Honvéd Egészségpénztár volt tagjainak kártalanításához szükséges forrásokat! 
 
A mai napon is köszönjük a Magyar Honvédség állománya tagjainak elhivatott hazai és nemzetközi helytállását, további szolgálatukhoz erőt, egészséget kívánunk!
 
Demeter Márta,
országgyűlési képviselő