A honvédség és a HM nem rendezvényszervező cég!

Álságos, hogy a Honvédelmi Minisztériumhoz rendelt rendezvényszervezést a kormány sikertörténetként próbálja bemutatni. Hiábavaló próbálkozás ez az elmúlt évek felelőtlen honvédelmi politikája és a hatalmas, közel 250 milliárdos forráskivonások okozta súlyos, rendszerszintű problémák elfedésére.

A Magyar Honvédség és a Honvédelmi Minisztérium nem rendezvényszervező cég, többletforrásokra nem a rendezvényszervezéshez, hanem a honvédség működőképességének sürgős javításához van szükség! Az érdemi fejlesztések, valamint az állomány megkésett illetmény-fejlesztése mellett a perspektíva és a valódi megbecsülés megvalósítása is halaszthatatlan feladat.

A honvédelem nemzeti ügy, ideje, hogy a végre a kormány is kezelje ekként. Ám ez nem a Gripenek stadionavató-ünnepségeken való átrepülését, és nem is gyerekek március 15-i, a Fidesz által pártpolitikai töltetűvé tett rendezvényekre buszoztatását jelenti!

Ahogy az a Közbeszerzési Értesítőből is kiderült, az augusztus 20-i tűzijátékot lebonyolító céget az idő rövidségére hivatkozva zárt ajtók mögött választotta ki a HM. Ha "előre nem látható okból előállt rendkívüli sürgősség" címén döntöttek így, várjuk a honvédelmi miniszter válaszát: meglepetésként érte a minisztériumot, hogy augusztus 20-án tűzijátékot szoktak tartani? Miért így és mi alapján választották ki a meghívott cégeket?

Ahelyett, hogy indokolatlanul súlyos milliárdokat költenek rendezvényszervezésre, a Magyar Honvédség működőképességének és az állomány munkakörülményeinek érdemi javítására fordítson többletforrást a kormány!

Demeter Márta,
országgyűlési képviselő