mszp.hu | Egészségügy Sport Szociális ügyek
2020. december 07. 16:39

A járvány kezdete óta 140 milliárd plusz jut sportra, miközben csak 50 milliárd egészségügyre

A járvány kezdete óta 140 milliárd plusz jut sportra, miközben csak 50 milliárd egészségügyre
Abban biztosak lehetünk, hogy a gazdaság és az egészségügy bedőlése után is kitűnő állapotban fognak állni az üresen kongó sportlétesítmények.

Az Mfor számításai szerint ugyanis, a járvány márciusi megjelenése óta 140 milliárd forint pluszt kapott a sport területe - többségében a Gazdaságvédelmi Alapból -, míg ez idő alatt alig több, mint harmadannyi pénz jutott az egészségügyre.

Hatalmas a probléma abban az országban, ahol 150 ezer ember azt sem tudja, hogy máról holnapra hogyan fog megélni, mert már nem kap semmilyen támogatást az államtól, de mindeközben 140 milliárd forint jut sportra. Hogyan lehet az, hogy egy pusztító világjárvány idején több pluszpénz jut stadionokra és sportcsarnokokra, mint az egészségügyre?

Az MSZP azt követeli, hogy a válság kezelésére létrehozott Gazdaságvédelmi Alapból kizárólag a járvány elleni védekezésre, a családokra és a munkahelyek védelmére költsön a kormány!

A felesleges állami költések helyett az embereket kell támogatni, ezért az MSZP azt kezdeményezi, hogy a kormány december hónapra biztosítson gyermekenként egyszeri, 50 ezer forintot minden olyan család számára, ahol mindkét szülő az idei évben a koronavírus-járvány miatt elveszítette az állását. Továbbá javasoljuk, hogy a gyermekenként járó egyszeri 50 ezer forintot azok a munkájukat vesztett szülők is kapják meg, akik egyedül nevelik gyermekeiket.

 

MSZP

 

Bővebb információ: Kunhalmi Ágnes, az MSZP társelnöke, országgyűlési képviselő  

Kapcsolódó párttagok