mszp.hu | Belföld
2022. február 24. 17:52

A járványügyi korlátozások eltörlését követeli az ellenzék

A járványügyi korlátozások eltörlését követeli az ellenzék
Felnőtt emberek felelős döntéseire van szükség a járvány ezen szakaszában – mutattak rá az Egységben Magyarországért politikusai.

Az oltottak és oltatlanok közti különbség az, hogy utóbbiaknál enyhébb a lefolyás, ezért a központi maszkviselési előírás és az oltottsági előnyök értelmetlenek, az ingyenes tesztelési lehetőség viszont fontos és elvárható – erről tartottak sajtótájékoztatót csütörtök délután az Egységben Magyarországért részéről Vajda Zoltán, a szövetség Budapest 13. választókerületében indított képviselőjelöltje, Schmuck Erzsébet, az LMP társelnöke, Arató Gergely, a DK politikusa és Lukács László, a Jobbik képviselője.

„Orbán Viktor maga leplezte le az értelmetlenségét ezeknek a szabályoknak, hisz amikor az ominózus cukrászdás videóban kért elvitelre süteményt és ott volt előtte a tábla, hogy maszkot kell viselni, de ő nem hordott. Akkor a csapata azt mondta, hogy azért nem kellett, mert ott helyben fogyasztotta. Én nem láttam még olyan vírust, ami állva fertőz, de ülve nem” – jelentette be indoklásában Vajda Zoltán.

A szocialista politikus rámutatott, ilyesfajta belső értelmetlenségek vannak a szabályozásban, ezért azokat végig kell gondolni, és van, amit el is kell törölni.

Schmuck Erzsébet, Arató Gergely és Lukács László hangsúlyozták, az korlátozások további merev fenntartása csak a fideszes kormány hatalommal való visszaélését szolgálja, ezért a szabadságjogok szükségtelen és értelmetlen korlátozásának feloldását követelték.

Nehéz búcsú

2022-10-02 10:21