mszp.hu | szélsőjobb Jobbik
2015. június 15. 14:06

A Jobbik kettős beszéde nem csak Gyöngyösnek árt!

Országos téma lett újra Gyöngyös. Véget vetett a békés önkormányzati munkának a Jobbik a helyi gettóból 71 esztendeje elhurcolt zsidó áldozatokért történt megemlékezés után, ahol Hiesz György a város polgármestere idézte az egyik alpolgármestere szavait, aki szerint a feldúlt zsidó temetőt a hétvégi telkek feltöréséhez hasonlította. 

A Jobbikos alpolgármester a cikk megjelenése után, helyesbítést kért és abban elmondta, hogy ötéves pártvezetése alatt nem történt antiszemita megnyilvánulás.

Ehhez képest Kévés Tamás Facebook oldalán levő megnyilvánulásai és a bejegyzések nem ezt mutatják. Sőt!

Aggályosnak tartjuk, hogy ezek után egy magát felelős politikusnak tartó ember hagyja, hogy ilyen gondolatokat írjanak le az oldalán és nem igazítja helyre a kommentelőket.

Úgy látszik, hogy a Jobbik Vona féle kutyasimogató, konszolidálást célzó kampánya csak álca. Gyöngyös fontos város a Jobbiknak. Egy ilyen fontos helyen történő megnyilvánulás jól mutatja, mi van az álarc alatt, mi a valós helyzet. Ha országosan is ez a tényállás, akkor nagy baj van!

Úgy gondoljuk, hogy a Jobbik szavazói nem neonácik, hanem megtévesztett emberek, akik bedőltek a kettős beszédnek. Ez a kettős beszéd az igazi arc, mert mindenkinek azt mondják, amit hallani akar. Mi kimondjuk az igazat: a jobbik időről időre megmutatja igazi arcát, a mélyről jövő gyűlöletet más vallású, más bőrszínű emberek iránt. Ha egy helyi pártvezetőnek ilyen gondolatai vannak, akkor lehet félnivalója a helyi embereknek, hiszen egy vezető egy pártot képvisel.

Szerintünk Kévés Tamás inkább a kampányígéretére koncentráljon, mely szerint, ha az önkormányzatban vezető pozícióba kerül, akkor egy nagybefektetőt hoz a városnak, több száz munkahelyet teremtve.

Vagy ez is csak álca? – fejezte be ezzel a kérdéssel mondandóját Orosz Bálint János a Heves Megyei Közgyűlés MSZP-s képviselője

Szén Gabriella önkormányzati képviselő ehhez csatlakozva elmondta, hogy a Jobbik pár napja egy olyan nyilatkozatot is kiadott, amelynek tartalma nemes egyszerűséggel hazugság. Azt állították ugyanis, hogy azért nem vettek részt ezen az „ominózus” megemlékezésen, mert senki sem hívta meg őket. Ez nem igaz.

„Abban a meghívóban, amelyet én kaptam, több más személy között ugyanis szerepelt Kovács Zoltán Jobbikos önkormányzati képviselő is. Azt nem tudom, hogy több körben történt-e a meghívók kiküldése, és hogy a frakció többi tagja kapott-e, de azt gondolom, hogyha valaki kapott, akkor lehet, hogy a többiek is. Én nem tudom, hogy milyen a kapcsolat a Jobbik frakción belül, de nálunk a frakció tagjai szokták egymást értesíteni a rendezvények előtt.”- folytatta a képviselő.

Megemlítette továbbá, hogy Faragó Tamás frakcióvezető úr egy másik ügyben számonkérte a polgármestert, hogy bizonyítsa igazát, hiszen a Jobbik tagjai nem tesznek történelmi emlékeket sértő megjegyzéseket, kijelentéseket. Most Szén Gabriella kérte a frakcióvezető urat, hogy tegyen rendet a frakciójában, legyenek a kijelentéseknek következményei is. Továbbá feltette a kérdést, hogy mi a valós irány? Az antiszemita megjegyzéseket tevő alpolgármesteri, vagy az azt ellenző frakció irány a jó?