mszp.hu | Belföld | közlemény Jobbik
2015. március 26. 10:55

A Jobbik nem ellenzéki párt, ezért nincs helye a mai egyeztetésen

Miután Orbán Viktor miniszterelnök elárulta az embereket és méltatlanná vált posztjára, az MSZP elnöke által kezdeményezett egyeztetésre minden demokratikus ellenzéki párt jelezte részvételét. A résztvevő pártok nem tartják indokoltnak, hogy a Jobbik a Fidesz szavazatbrókereként megjelenjen a megbeszélésen.

A Jobbik nem demokratikus és nem ellenzéki párt: ezt maga Vona Gábor ismerte el saját szavaival, illetve pártjának szavazataival, melyekkel a Fidesz kétharmados többségét biztosítják. A Jobbik összejátszik az embereket eláruló miniszterelnök pártjával: nemrég még ők javasolták a vasárnapi zárva tartást és most sem szavaztak ellene, és a fideszes brókerbotrányban is végig feltűnően hallgatnak, ezzel is védve a Fideszt.

Miközben az MSZP károsultak ezrein segít, a külföldről pénzelt Jobbik a baltás gyilkost ünneplő Azerbajdzsán megvédése miatt áll ki. A Jobbik a mai napig nem válaszolt arra, miért tartja népszerűségnövelőnek Sneider Tamás alelnökük idős emberek megölését, és miért nem zárták még ki azt a Kulcsár Gergelyt, aki leköpött egy holokauszt emlékművet.

A külföldről pénzelt Jobbik nem nemzeti, nem demokratikus és nem ellenzéki. Egy olyan pártnak, amely Orbán Viktor és a Fidesz hatalomban tartásában érdekelt, nincs helye a demokratikus ellenzéki pártok mai egyeztetésén.

MSZP

 

Segítség a Quaestor-károsultaknak

A bűntető feljelentéshez szükséges nyomtatvány letöltéséhez kattintson ide >>>