2012. május 11. 16:35

A Jobbik saját maga ellen készül tüntetni

A Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata nem érti, hogy a Jobbik a szombati demonstrációját miért nem a saját székháza elé szervezte.

A Fidesz-KDNP által végrehajtott szociális és munkaügyi megszorításoknak a Jobbik szélsőséges és szegényellenes programja, elvei, gondolatai szolgálnak táptalajul.

Szeretnénk felhívni a választópolgárok figyelmét, hogy a cigányellenes Jobbik volt az, amely elsőként szorgalmazta és/vagy szavazta meg a szociális juttatások drasztikus csökkentését, a munkanélküli járadék megvonását, az éhbérért dolgoztató közmunkatáborok felállítását, a jegyben nyújtandó családi pótlékot, a halálbüntetés visszaállítását.

A Roma Tagozat a Jobbik holnapra tervezett demonstrációját pusztán a szélsőjobb újabb barbár megmozdulásának tekinti. A Fidesz-KDNP hallgatását azonban annak beismeréseként értékeli, hogy a kormánypártoknak nincs és nem is volt saját programja. Ezért Orbán karmester jobb híján a Vona komponista által szerzett „Hej, hogy nyomorítsuk a szegényeket” kezdetű nótát húzatja egyre hangosabban és egyre több szegény magyar ember fülébe.

a Magyar Szocialista Párt Roma Tagozata