A Jobbik ugyanaz a radikális párt, ami volt

A Jobbik ugyanaz a radikális párt, ami volt
A cukiságkampány ellenére sem tudja elfeledtetni a Jobbik a múltját. Ha valóban a néppártosodás lenne a céljuk, akkor nem lenne a Jobbik-frakció tagja a mai napig az az Apáti István, aki 2011-ben a Szent Korona Rádió adásában zsidózó, gyűlöletkeltő beszédet tartott.
Vona Gábor a nyáron már úgy nyilatkozott, hogy soha sem tartotta rasszistának, antiszemitának saját pártját. Ezek után a Jobbik elnökének tisztáznia kell, hogy Apáti István gyűlölködő beszédét minek is tartja?
 
Ma Magyarországon két parlamenti párt is alig burkoltan gyűlöletkampányt folytat. A Jobbik most cukiság kampánya mögé bújva ugyanazt a zsidózó politikát vallja, mint megalakulásakor, a Fidesz pedig közpénzből kelti folyamatosan a gyűlöletet.
 
Ez a mai jobboldal: a radikális Jobbik eljátssza a néppárti fordulatot, a liberálisból lett konzervatív Fidesz, pedig radikalizálódik.
 
Vona Gábor elfelejtheti, hogy a pártja rasszista, antiszemita, de azok nem fogják, akiket egykor a Magyar Gárda menetelése megfélemlített. Amíg a Jobbik megtűri a sorai között az Apáti Istvánhoz hasonlóan gondolkodókat, addig Vona Gábor ne is álmodozzon arról, hogy kormányra kerülhet Magyarországon.  
 
Bárány Balázs, az MSZP országos elnökségi tagja