mszp.hu | Belföld
2024. június 14. 07:31

A józsefvárosiak döntését mindenkinek el kell fogadnia!

A józsefvárosiak döntését mindenkinek el kell fogadnia!
Budapest 8. kerületében, Józsefvárosban az MSZP az egyetlen párt, amelyik saját jogon küldött képviselőt a következő önkormányzati képviselő-testületbe, a mandátumot nem eredményező szavazatok csaknem 10, az összes leadott szavazat közel 5 százalékának megszerzésével. Az MSZP-re adott szavazatszám önállóan induló pártként erős legitimációt ad a testületbe bejutó képviselő számára ahhoz, hogy valódi baloldali képviseletet biztosítson.

A szocialista párt a végsőkig az együttműködés mellett állt a kampány során, igyekezett egy mindkét fél számára elfogadható megoldást találni, azonban ezeket Pikó András nem fogadta el. Reméltük, hogy a választások eredményét elfogadva végre nyugvópontra jut ez a kérdés, és a jövőben mindannyian a józsefvárosiakért dolgozunk.

A polgármester azonban a választások utáni első munkanapján gratuláció helyett megfosztotta minden jog- és hatáskörétől a vele szemben induló jelenlegi alpolgármestert, Szili-Darók Ildikót. Munkatársait, tanácsadóit szintén eltávolítja a hivatalból. Felszólította, hogy 3 napon belül hagyja el az irodáját, adja le a telefonját, annak ellenére, hogy megbízatásuk még októberig érvényes a szocialista képviselőknek is.

Az MSZP-t Józsefvárosban a polgárok nem ki-, hanem beszavazták a testületbe.  Ezért az MSZP a baloldali értékeket képviselve, ügyek mentén, a következő ciklusban is minden olyan párttal együtt kíván működni, melyek Józsefváros jövőjéért dolgoznak.

Az MSZP gratulál és kezet nyújt minden párt és szervezet mandátumot szerzett jelöltjének, és gratulálunk Pikó Andrásnak is, akit demokratikus versenyben választott meg a Józsefvárosban szavazók többsége.  Bízunk benne, hogy sértettségén felülemelkedve a jövőben a polgármester is kizárólag a józsefvárosiak érdekeit nézi, és az ő érdekükben együttműködik a demokratikus ellenzék képviselőivel.

MSZP JÓZSEFVÁROS