A kertségekben lakók életén javítana az MSZP jelöltje

A kertségekben lakók életén javítana az MSZP jelöltje
A Biharikertben élőket mostohagyerekként, másodrendű állampolgárokként kezeli a város – ezt mondta Pásztor Patrik az MSZP elnökhelyettesével, Gőgös Zoltánnal közösen tartott mai tájékoztatóján. A szocialista párt helyi önkormányzati képviselőjelöltje megválasztása esetén javítaná a kertségiek életminőségét.
Az elmúlt hetekben több száz emberrel beszélt a szocialista párt önkormányzati képviselőjelöltje. Pásztor Patrik azt mondta: a 6-os számú választókerületben élők arra panaszkodtak, hogy az ő környékük rendre kimarad a fejlesztésekből.
 
- A legtöbb ember, akivel beszéltem, azt panaszolta, hogy a város mostohagyerekként és másodrendű állampolgárként kezeli őket. Ez az amin itt a legjobban változtatni kellene, hogy ugyanazokat a fejlesztéseket megkapják, mint a belváros területén élő emberek – nyilatkozta a jelölt.
 
Pásztor Patrik ezen akar változtatni megválasztása esetén. A tájékoztatón Gőgös Zoltán, az MSZP elnökhelyettese is részt vett. Az országgyűlési képviselő azt hangsúlyozta, hogy a Debrecen kertségi lakói hasonló problémákkal küzdenek, mint a kistelepüléseken élők. Példaként a panelprogramot említette, ami a bérházakban lakók életét teszi könnyíti, de a falun, illetve kertségi körzetekben élők számára nem érhető el hasonló program.
 
- Nincsen olyan energetikai program, ami a leginkább energiapazarló övezetek problémáin segítene. Ha ezek a házak is szigetelve lennének, töredéke lenne az energiaköltség, és sokkal többet hozna, mint bármilyen rezsicsökkentés – mondta el Gőgös Zoltán.
 
A tájékoztatón elhangzott az is, hogy a szocialista jelölt javítana a tömegközlekedés és a közbiztonság helyzetén is a 6-os választókerületben.