Belföld | Margitsziget közlemény népszavazás
2013. augusztus 26. 16:01

A kétharmad az kétharmad

A Margitsziget státuszáról szavaztak tegnap a sziget lakói. Kétharmaduk úgy döntött, nem kíván közvetlenül a fővároshoz tartozni, maradna inkább a 13. kerületnél.

Az eredmény egyértelmű: ha a Fidesz tisztességes, és betartja a demokrácia játékszabályait, akkor a parlamenti kétharmad tudomásul veszi a kétharmados margitszigeti döntést. Persze az Orbán-rezsim eddigi működését ismerve szemrebbenés nélkül átlépnek az embereken és a józan ész diktálta szabályokon.  

Sajnos még mindig alapos a gyanú, hogy olyan új létesítményeket terveznek a szigetre, amelyek nem szolgálják annak eredeti funkcióját. Persze, ha más a cél, akkor végre világossá tehetnék, mi is az pontosan. Mert néhány bennfentes fideszesen kívül egyelőre senki nem tudja, miért van szükség egy 24. kerület létrehozására. Miért kell minden választói akaratot figyelmen kívül hagyva elcsatolni a Margitszigetet az azt évtizedek óta jól felügyelő kerülettől?

Tarlós István reakciója pedig felháborítóan cinikus. Kineveti, és lenézi a szavazati jogukkal élőket. Ezzel kineveti és lenézi a demokráciát, az önálló véleményt. Ez pedig egy főpolgármestertől elfogadhatatlan.

Horváth Csaba,
az MSZP fővárosi frakcióvezetője