Belföld | gyed extra kismamák közlemény
2014. január 21. 11:44

A kismamákat kellene megvédeni!

Szép lassan kiderült, hogy a Fidesznek saját magától kell megvédenie a gyed extrát. A gyermekvédelmi törvény szerint ugyanis a gyed-ben részesülő szülő gyermekét nem vehetik fel bölcsödébe vagy családi napközibe. Jól látszik tehát, hogy a gyed extra a mai formájában csak fideszes kampánylufi, tartalom, szakértő előkészítés nélküli propaganda.

Ismét bebizonyosodott, hogy az Orbán-kormány alkalmatlan a feladatára, úgy alkot törvényeket, hogy azok egymással ellentétesek, így lehetetlen a gyakorlati megvalósításuk.  A fideszes törvénygyártók elhúzták a gyed extra mézesmadzagját a kismamák orra előtt, s eltitkolták előlük, hogy nem csak kirúghatóvá válnak, hanem bölcsödébe sem adhatják gyermeküket. Nesze semmi, fogd meg jól! – ez a Fidesz családpolitikája.

Az MSZP a törvényeket úgy fogja módosítani, hogy a gyed extra valóban a kismamák érdekét szolgálja. Megváltoztatjuk a munka törvénykönyvét, megvédjük a kismamák munkahelyeit; a gyermekvédelmi törvényt pedig úgy módosítjuk, hogy a gyed extrában részesülők is beadhassák bölcsödébe gyermekeiket.

Nem a gyed extrát, hanem a kismamákat kell megvédeni!

Bangóné Borbély Ildikó
elnökségi tag