A kisnyugdíjasoknak sovány vigasz a rezsicsökkentés

Az MSZP véleménye szerint a Fidesz kijelentései ellenére nem teljesítette nagyon sok, a nyugdíjasoknak tett vállalását - reagált a kormánypárt kommunikációs igazgatójának szavaira Korózs Lajos.  

Az MTI-nek nyilatkozó politikus hozzátette: a kisnyugdíjasok számára "borzasztóan sovány vigasz az úgynevezett rezsicsökkentés". A szocialista párt elnökségi tagja arról beszélt, hogy az élelmiszerárak az infláció mértékénél háromszor, az egészségügyi szolgáltatások pedig kétszer nagyobb mértékben drágultak egy év alatt.

Hozzátette, a szociális ellátórendszernek is sok olyan juttatása volt, amelyeket a települési önkormányzatok - a kormányzati politika következtében - mára már nem képesek biztosítani. Szavai szerint a kabinet "radikális módon" von ki pénzeket az ellátórendszerből, miközben "hókuszpókusszal" próbálja elterelni intézkedéseiről a figyelmet, különböző juttatásokat, például az átmeneti segélyt, a temetési segélyt és a rendkívüli gyermekvédelmi támogatást önkormányzati segéllyé vonták össze. A "non plus ultra pedig az úgynevezett kormányzati gondoskodásból az úgynevezett szociális temetés" - tette hozzá.