mszp.hu | Belföld | Európai Unió
2019. május 18. 13:34

A kiszolgáltatott emberek jövőjéért küzd az európai baloldal

A kiszolgáltatott emberek jövőjéért küzd az európai baloldal
Már a paprika illatától is boldog tudok lenni - árulta el a Lehel téren tartott spontán utcafórumán Frans Timmermans. Az európai szocialisták olyan emberek jövőjéért küzdenek, akik nem tudnak kiállni érdekeikért, ezért fontos, hogy megerősödjön a baloldal az EP-választáson - emelte ki az MSZP kongresszusa előtt.
Nagyon örülök hogy itt lehetek Budapesten. Minden alkalommal, ha itt vagyok, emlékezem gyermekkoromra, édesapám itt élt és dolgozott. Már a paprika illatától is boldog tudok lenni - mondta a Lehel téren Ujhelyi István vendégeként utcafórumot tartó Frans Timmermans. Az európai szocialisták csúcsjelöltje felhívta a figyelmet arra, egy harc közepében állnak egy olyan futballmeccs részeseiként, ahol a pálya az egyik félnek lejt, és a bíró is csak neki fúj. "Ez azonban nem kell hogy elkeserítsen minket, nem dőlhetünk hátra: egyvalamire ösztönözhet minket, harcolnunk kell."
 
Az Európai Szocialisták Pártja elnöke hangsúlyozta, az emberek jövője érdekeiért harcolnak, meg akarják változtatni Európát: ne azt a célt szolgálja, hogy Orbán és barátai meggazdagodjanak. "Olyan emberekért akarunk küzdeni, akik gyengék ahhoz, hogy ki tudjanak állni saját érdekeikért, akik adót fizetnek, dolgoznak, de a hónap végén megélhetési gondjaik vannak, miközben a gazdagok nem fizetnek sok adót. Olyan emberekért küzdünk, akik nem tudnak lakhatást biztosítani gyermekeiknek, mert annyira sokba kerül" - fogalmazott. Hozzátette, ezért van szükség egy erős szocialista családra az Európai Parlamentben. Frans Timmermansnak egy kérése volt mindenkihez: beszéljenek, akivel csak tudnak, és mondják el nekik, hogy az európai parlamenti választás az ő jövőjükről szól, mert ha megerősödik a baloldal, akkor sokkal többet tudnak tenni az ő érdekükben.