A korábbi évekhez hasonlóan most télen is karitatív programokkal készül az MSZP Kecskeméti Szervezete

A korábbi évekhez hasonlóan most télen is karitatív programokkal készül az MSZP Kecskeméti Szervezete
Király József és Dobos József önkormányzati képviselők szerdai sajtótájékoztatójukon elhangzott, hogy több problémával is szembesütnek az utóbbi hónapokban, egyre többen fordulnak hozzájuk segítségért. Kiemelten foglalkoznak a Quaestor-károsultakkal, de emellett az országos aláírásgyűjtési akcióval kapcsolatosan is sorra keresik fel a Katona József tér 18. szám alatt található irodájukat, amelynek témája a fizetésemelés.
Mint azt Király József elmondta, a magyarországi jövedelemviszonyok lehetetlenné teszik a tisztességes életet, így az MSZP-nek ki kell állnia az elfogadhatatlan jövedelemkülönbségekkel szemben, ennek eszköze pedig a párt fizetésemelési követelése, amelyért aláírásgyűjtést szerveznek országszerte, így Kecskeméten is.
 
Hozzátette, hogy idén is ételosztással készülnek, ám a korábbi évektől eltérően most a Wojtyla Házzal karöltve. Januártól február végéig a kecskeméti MSZP minden szombaton 30 nehéz anyagi körülmények között élő családnak biztosít ételt. Amennyiben pedig további felajánlás érkezik, akkor nyilvános ételosztást is szerveznek a Széchenyivárosi kispiacon.
 
Folyamatosan zajlanak továbbá az adománygyűjtő akcióik, amelyek során tartós élelmiszereket, ruhákat és egyéb hasznos háztartási eszközöket gyűjtenek az egyre több rászoruló család számára. A Katona József tér 18. szám alatti irodájukban gyűjtik a beérkező kéréseket, s lehetőséghez mérten mindenkin próbálnak segíteni, a házhozszállításokat minél gyorsabban megoldani.
 
Dobos József kiemelte, december 21-én, délelőtt 14 családot (köztük 29 gyermek) látogatnak majd meg csomagokkal, hogy szebbé varázsolják számukra a karácsonyt. December 22-én a Societas fiataljaival a Wojtyla Barátság Központban édességet és gyümölcsöt adnak majd át, majd 25-én a főtéri ételosztásban segédkeznek.
 
A kecskeméti MSZP pedagógusai továbbá érettségire való felkészítést is vállalnak magyar irodalomból, történelemből, matematikából, számvitelből és statisztikából.

Kapcsolódó párttagok