mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2019. november 18. 17:50

A kórház bezárásokkal még több ember életét veszélyezteti a Fidesz

A kórház bezárásokkal még több ember életét veszélyezteti a Fidesz
Sajtóhírek szerint az Orbán-kormány úgy akarja megoldani a hatalmas orvoshiányt, hogy egyszerűen bezár néhány kiválasztott kórházat, mert a Fidesz beteg logikája szerint kevesebb helyre kevés orvos is elegendő.
Ezzel azonban nem fog megoldani semmit, csak tovább fogja mélyíteni az egészségügy válságát, hiszen már most is több százezren nem jutnak ellátáshoz a saját településükön. Mindezek mellett pedig nyomát sem lehet látni az alapellátás megerősítésének és a népegészségügyi program következetes végrehajtásának. 
 
Az orvoshiányra nem lehet az a megoldás, hogy kórházakat zárnak be és hátat fordítanak rengeteg embernek! 
 
Nem Áder János és a többi kiválasztott fideszes pártkatona fizetését kellene megduplázni, nem a propagandára kellene évi 75 milliárdot költeni, nem luxusautókat kellene venni 82 milliárdért, hanem az egészségügyi dolgozóknak kellene becsületes bért adni, és akkor lenne elég orvos!
 
Az MSZP szerint semmi sem lehet fontosabb az emberi életnél, ezért meg kell növelni az egészségügy költségvetését, az orvosoknak és a nővéreknek pedig meg kell adni azt az erkölcsi és anyagi elismerést, amit érdemelnek. 
 
MSZP
 
Bővebb információ: Korózs Lajos, a Népjóléti bizottság elnöke

Kapcsolódó párttagok