mszp.hu | Belföld
2020. augusztus 13. 16:08

A kormány 110 napig is támogatás nélkül hagyja a munkanélkülieket

A kormány 110 napig is támogatás nélkül hagyja a munkanélkülieket
A koronavírus-járvány miatt tömegek veszítették el a munkájukat, ami miatt létfontosságú számukra, hogy minél hamarabb megkapják az álláskeresési járadékot, de a lassú ügyintézés miatt rengetegen maradtak segítség nélkül hosszú időn keresztül. Van, aki csak a 110. napon kapta meg a neki járó segítséget.

A hivatali ügyintézők túlterheltek, kevesen vannak és nem bírják a megfeszített munkát, ami miatt a fizetés nélkül maradt emberek hónapokig nem jutnak hozzá az álláskeresési járadékhoz.

Ez egyértelműen az Orbán-kormány bűne, ugyanis az elmúlt években folyamatosan utcára tette azokat a közszolgákat, akik az érdemi munkát végzik, miközben az államtitkárok és a helyettes államtitkárok száma rekordokat dönt.

Itt az ideje az állami vízfej leeresztésének! Kevesebb államtitkárral és helyettes államtitkárral rengeteg pénzt lehetne átcsoportosítani, ami hozzájárulhatna ahhoz, hogy végre elegen dolgozzanak a közigazgatás azon területein, ahol most égető hiány mutatkozik. Továbbá meg kell szüntetni a különböző mondvacsinált miniszterelnöki és miniszteri biztos pozíciókat, amelyek csupán egyszerű kifizetőhelyként működnek!

MSZP