A kormány a mezőhegyesi állami földek értékesítésének visszavonásával elismerte, súlyos kárt okozott, és Lázárnak is felelnie kell!

A kormány a mezőhegyesi állami földek értékesítésének visszavonásával elismerte, súlyos kárt okozott, és Lázárnak is felelnie kell!
Hétfőn Lázár János bevallotta, hogy súlyos hibát követett el a kormány, amikor szétverte a Mezőhegyesi Ménesbirtok ZRT-t, amivel tönkretett több száz vidéki munkahelyet.
Követeljük, hogy a miniszter az eddigi összevissza hazudozás helyett intézkedjen, hogy a földlicitek eredményeinek törlése mellett azonnal semmisítsék meg a még hatályba nem lépett bérleti szerződéseket, és hosszú távú megoldással biztosítsák a térségben a széles profilú mezőgazdasági tevékenység folytatását. Csak ez garantálhatja a munkahelyek megőrzését, a város normális működését!
 
Követeljük továbbá, hogy a kormány álljon el az állami termőföldek értékesítésétől, és várja meg az ebben a témában elindult népszavazási kezdeményezés végeredményét!
 
Ezzel együtt Lázár Jánosnak a mellébeszélés helyett arra is válaszolnia kell, hogyan vásárolhatott az elmúlt évben termőföldet, hogyan, milyen törvényi háttér alapján került be a földműves nyilvántartásba.
 
Lázár János tegnap megküldött írásbeli válasza után ugyanis felmerül a gyanú, hogy hivatali hatalmával visszaélt, az általa irányított Földhivatalra nyomást gyakorolt.
 
Amennyiben Lázár János a mai napon nem tisztázza gyanús földvásárlásának jogi alapját, az MSZP hivatali visszaélés és csalás gyanújával büntetőfeljelentést tesz az ügyben.
 
Gőgös Zoltán,
az MSZP elnökhelyettese, országgyűlési képviselő