mszp.hu | Belföld
2021. szeptember 01. 14:56

A kormány a népszavazás előtt egy fillért se adjon át az állami vagyonból a Fudan Egyetemhez tartozó vagyonkezelő alapítványnak!

A Fidesz ahelyett, hogy támogatná az MSZP, a Párbeszéd és az LMP által a Fudan-törvény visszavonására benyújtott törvényjavaslatot, inkább gyorsan létrehozta az egyetemhez tartozó vagyonkezelő alapítványt, aminek az atlatszo.hu értesülései szerint már át is akar játszani több mint 13 milliárd forint értékű állami ingatlanvagyont.

A szándék világos, be akarják biztosítani maguknak a Diákvárostól ellopott területet 2022 utánra, amikor is a magyarok leléptetik a korrupt fideszes kormányt.

Ugyanakkor emlékeztetjük a kormányt, hogy az NVB átengedte Karácsony Gergely Fudan Egyetemre vonatkozó népszavazási kérdését, így a magyarok dönthetnek arról, hogy mit akarnak: egy gigantikus hitelből megépülő kínai elitegyetemet, vagy a mintegy 10 ezer vidéki diák lakhatását biztosító Diákvárost.

Ezért az MSZP felszólítja a kormányt, hogy a népszavazás előtt egy fillért se adjon át az állami vagyonból a Fudan Egyetemhez tartozó vagyonkezelő alapítványnak!

A magyar emberek fognak dönteni a Fudan sorsáról, nem az Orbán-kormány!

MSZP