2012. június 04. 15:47

A kormány a nevére vette a "lex Klubrádiót"

Ma lehullt az álarc: a kormány a nevére vette a lex Klubrádiót. Maga a kormány nyújtotta be azt a módosító indítványt, amelynek célja a Klubrádió elhallgattatása.

Annyi történt, hogy a köztársasági elnök által eljárási okokból kifogásolt paragrafus más sorszámot kapott, de a tartalma változatlan maradt. Csak arra alkalmas, hogy beavatkozhassanak a folyamatban lévő bírósági eljárásba, és módot teremtsenek arra, hogy az elsőfokú bírósági döntés ellenére a Klubrádió ne kaphassa meg a pályázaton elnyert közösségi frekvenciát. Az új törvény szerint ugyanis ilyet csak a mindenható Médiatanács adhat, ezt a pályázatot pedig még az ORTT indította.

A köztársasági elnök, a kormány és a parlamenti többség átlátszó összjátéka púdernek kevés, jogtiprásnak sok. Nem leplezheti, hogy az elnök ugyan kicsit illegette magát, eljárási ügyekben ejnye-bejnyézett egy keveset, de helyben hagyta a Klubrádiónak szóló kilövési engedély tartalmát.

Egyre azért jó volt az egész szégyenteljes szerepjáték. A szerzők végre előléptek a rivaldafénybe. Lelepleződött, hogy a Klubrádió elleni hadjárat nem az előző javaslatokat aláíró képviselők: a hollókői polgármester vagy Menczel Erzsébet ötlete, hanem magáé a kormányé. A terv nem Hollókőn, hanem Budapesten, Orbán Viktor legszűkebb körében született.

Miután a köztársasági elnök Mesterházy Attila kérése ellenére nem az Alkotmánybírósághoz fordult érdemi döntésért, az MSZP most az ombudsmant kéri fel erre.

Lendvai Ildikó,
országgyűlési képviselő

Mandur László,
országgyűlési képviselő