MTI/mszp.hu
2012. június 08. 11:32

A kormány álljon ki a magyar munkások mellett

Az MSZP azt várja Czomba Sándor munkaügyekért felelős államtitkártól, hogy határolódjon el Schmidt Mária napokban tett kijelentéseitől és álljon ki a munkavállalók mellett.


Gúr Nándor, a szocialisták alelnöke pénteken az MTI-nek elmondta: a Terror Háza vezetője néhány nappal ezelőtti beszédében “szidta, ócsárolta a magyar munkásokat”, akiket - a politikus tájékoztatása alapján - “elkényelmesedett, nagyigényű, ellustult és főleg felelősséget vállalni nem akaró” embereknek minősített.     

Az MSZP szerint nem egyedi esetről van szó. Gúr Nándor úgy fogalmazott, “ismerjük a Fidesz hozzáállását a munkavállalókhoz: a panelprolizástól kezdve, az akinek nincs semmije az annyit is ér Lázár-kijelentésen át, a meg lehet élni havi 47 ezer forintból kijelentésig”. Az ellenzéki képvielő hangsúlyozta, a fideszes politikusok mellett a kormány tettei is a munkavállalók ellen irányulnak.

Gúr Nándor emlékeztetett a munka törvénykönyve változtatására, a “táppénz felezésére, a munkanélküli ellátás időtartalmanának harmadolása” és az adójóváírás kivezetésére, amivel szerinte havonta 5-15 ezer forintot vettek el a kis keresetűektől.