mszp.hu
2022. január 31. 21:44

A kormány által hirdetett egészségügyi átlagbérek sok esetben köszönőviszonyban sincsenek a valósággal – átverés helyett tisztességes fizetéseket!

A januári fizetések átutalását követően az egészségügyi dolgozók egy része számára világos lett, hogy a fideszes politikusok által mindenhol reklámozott béremelés valójában csak az Orbán-kormány propagandájának hazugsága. Sok dolgozó ugyanis még a túlmunkadíjjal együtt sem találja a bankszámláján azokat az összegeket, amelyekkel a Fidesz hazug módon kampányol.

Az elmúlt időszak megmutatta, mennyire fontos, hogy kellő számú és megfelelően képzett szakember legyen a kórházakban, de a Fidesz ebből sem tanult semmi. Ugyanis még azok után is képes átverni és megalázni az egészségügyiseket, hogy egyetlen év alatt 17 ezer dolgozóval csökkent az állami egészségügyben dolgozók száma.

Az Egységben Magyarországért azonban kiáll az egészségügyi dolgozók mellett, ezért a kormányváltást követően el fogja törölni az egészségügyi szolgálati jogviszonyt és újra önálló egészségügyi minisztériumot fog létrehozni. Bővíteni kell a szakdolgozók számát és javítani kell a munkájuk feltételeit. A szakdolgozók elvándorlásának és pályaelhagyásának megakadályozása érdekében olyan béremelést kell biztosítani valamennyi egészségügyi dolgozó számára, amely kifejezi megbecsülésüket, és lehetővé teszi a tisztességes megélhetést.

MSZP