mszp.hu | Belföld | Egészségügy
2022. február 08. 14:25

A kormány az egészségügyi szakdolgozók béremelésével trükközik, miközben önti a milliárdokat a propagandára

A kormány az egészségügyi szakdolgozók béremelésével trükközik, miközben önti a milliárdokat a propagandára
A kormány által hirdetett egészségügyi átlagbérek sok esetben köszönőviszonyban sincsenek a valósággal, sőt az is kiderült, hogy a szakdolgozók 21%-os béremelése is csak papíron létezik.

A Fidesz az egészségügyi dolgozók bérén spórol miközben a Rogán-féle kormányzati hazugsággyár két hónap alatt 20 milliárd forintért kötött szerződéseket a hazug propaganda harsogására.

Minden egészségügyi szakdolgozónak tisztában kell lennie azzal, hogy az a pénz, amiből emelni lehet a fizetésüket, ott van minden egyes kormányzati hirdetés mögött, egy fideszes haver zsebében.

Az elmúlt időszak megmutatta, mennyire fontos, hogy kellő számú és megfelelően képzett szakember legyen a kórházakban, ezért az MSZP szerint propagandára szánt súlyos milliárdokat az egészségügy rendbetételére kell fordítani!

Az Egységben Magyarországért kiáll az egészségügyi dolgozók mellett, ezért a kormányváltást követően el fogja törölni az egészségügyi szolgálati jogviszonyt és újra önálló egészségügyi minisztériumot fog létrehozni. Bővíteni kell a szakdolgozók számát és javítani kell a munkájuk feltételeit. A szakdolgozók elvándorlásának és pályaelhagyásának megakadályozása érdekében olyan béremelést kell biztosítani valamennyi egészségügyi dolgozó számára, amely kifejezi megbecsülésüket, és lehetővé teszi a tisztességes megélhetést.

MSZP