mszp.hu | Belföld
2023. május 09. 11:26

A kormány az önkormányzatiságba is durván beavatkozik a Horn Gyula elleni harccal

A kormány az önkormányzatiságba is durván beavatkozik a Horn Gyula elleni harccal
Horn Gyula jelenlegi megítéléséről, az MSZP felkészüléséről a 2024-es választásokra, valamint a győri akkumulátorgyár elleni harcról is beszélt Molnár Zsolt, az MSZP pártigazgatója, országgyűlési képviselője az ATV Egyenes Beszéd című műsorában hétfő este.

A kormánynak ideje befejezni azt a méltatlan harcot Horn Gyula ellen, amit ma már a kormányhivatalokon keresztül a főispánok közreműködésével folytat. Azon felül, hogy ez a Magyar Köztársaság és a rendszerváltoztatás emlékéhez is méltatlan, a kormány ezáltal az önkormányzatiságba is beleavatkozik, hiszen az önkormányzati illetékes testületek kétszer is a Horn Gyula-sétány mellett tették le szavazatukat. 

Molnár Zsolt emlékeztetett, tény, hogy ’56-ban Horn Gyula nem a jó oldalon állt, azonban Winston Churchill miniszterelnökre sem az „írek mészárosaként” emlékezünk, ahogy George Washington elnökkel kapcsolatosan sem a rabszolgatartás kerül elő, idősebb Antall Józsefre sem a Rákosi-korszak parlamentjében eltöltött négy éve alapján emlékezünk, és Bajcsy-Zsilinszky Endre esetében sem a fajvédő elmélet terjesztése kerül elő. Az MSZP pártigazgatója szerint, mint minden történelmi személyt, Horn Gyula szerepét is komplexen kell nézni és fontos emlékezni, hogy ő volt az, aki előkészítette az uniós tárgyalásokat is, valamint bevezette hazánkat a NATO-ba és sokat tett Európa egységesítéséért. A kormány hadjárata Horn Gyula ellen, inkább szavazatszerző céllal zajlik, tette hozzá Molnár Zsolt.

Az MSZP országgyűlési képviselője elmondta, a hatósági árakat továbbra is fent kell tartani, valamint az MSZP által összeállított Mentőcsomag a háztartásoknak javaslatcsomag a családoknak nyújtana segítséget, hiszen nem szabad hagyni, hogy a megdrágult élelmiszerek sokak számára elérhetetlenek legyenek. Emellett a pártnak számos programja van és lesz is a jövőben, plakátkampány, aláírásgyűjtés, jelenleg is a győri akkumulátorgyár ügyében zajlik a „csata”, ismertette Molnár Zsolt.

A győri akkumulátorgyár építése elleni aláírásgyűjtéssel kapcsolatban a pártigazgató elmondta, ez egy komplex ellenzéki ügy, mindenkinek érezni kell a közös felelősséget, hozzátette 30 nap alatt 25 ezer aláírás összegyűjtése „szép kihívás, nem lehetetlen”, fogalmazott Molnár Zsolt. A parlamentben az ellenzéki pártok képviselői pedig egymást felülmúlva küzdenek az akkumulátorgyárak ellen, így nem kéne, hogy probléma legyen az egységes összefogás az aláírások megszerzéséért, fejtette ki az MSZP pártigazgatója. 

Kapcsolódó párttagok