MTI/mszp.hu
2011. november 17. 19:09

A kormány beismerte gazdaságpolitikájának bukását

Az MSZP a kormányzati gazdaságpolitika bukásának beismeréseként értékeli, hogy a kabinet tárgyalásokat kezd a Nemzetközi Valutaalappal (IMF) egy új típusú együttműködésről.

Mesterházy Attila pártelnök-frakcióvezető az MTI-nek csütörtökön nyilatkozva kifejtette: a jelenlegi helyzetben elkerülhetetlennek tartják az IMF-megállapodást. "Jobb későn, mint soha" - mondta, hozzátéve, kár az elmúlt másfél évért, "az országnak, az embereknek nagyon sokba került ez az ámokfutás, emberek millió fizettek százezrekkel többet a dilettáns gazdaságpolitika miatt".

Az MSZP elnöke szerint fel kell tenni a kérdést, hogy a kormányfő és Matolcsy György nemzetgazdasági miniszter, akik e gazdaságpolitikáért felelősek, levonják-e a szükséges következetést. "Várjuk, hogy Orbán Viktor tartva ígéretét az IMF-szerződés megkötése után távozik-e posztjáról" - mondta arra utalva, hogy a Népszabadság keddi számában azt írta: zárt körben a miniszterelnök korábban állítólag célzott arra, hogy "ha az IMF visszajön, én el...".

A Nemzetgazdasági Minisztérium csütörtökön közleményben tájékoztatta az MTI-t, hogy az IMF szokásos éves gazdaságpolitikai konzultációjának keretében a kormány megkezdi a tárgyalásokat egy új típusú együttműködésről a Nemzetközi Valutalappal.