mszp.hu | Belföld, Gazdaság | Foglalkoztatás
2021. április 19. 13:39

A kormány cselekedjen a Dunaferr dolgozói érdekében!

A Fidesz nem nézheti tétlenül, hogy egy egész térség lakosságának – több mint 10.000 családnak – a megélhetése veszélybe kerüljön a Dunaferr tulajdonosai okozta kaotikus állapotok miatt. A kormánynak végre cselekednie kell azért, hogy a tulajdonosi vitának ne essenek áldozatául a dolgozók!

Ne keressenek kifogásokat és ne takarózzanak azzal, hogy magáncég ügyeibe nem avatkoznak be, hiszen ha a saját érdekeikről van szó, akkor nem zavartatják magukat. Ráadásul a kormánynak kötelessége is lenne fellépni a Dunaferr vezetésével szemben, mivel az újra és újra semmibe veszi a magyar törvényeket: kirúgják a szakszervezeti vezetőket, nem engedik be őket a gyárkapun, a fizetéseket pedig több napos csúszással, részletekben kapják meg a dolgozók.

Az MSZP felszólítja a kormányt, hogy cselekedjen a munkavállalók érdekében, vessen véget a kiszolgáltatott helyzetüknek és intézkedjen a cégvezetés által elkövetett jogsértések miatt!

Az MSZP szociáldemokrata pártként természetes szövetségese a szakszervezeteknek és a dolgozóknak, ezért a korszakváltást célzó programjában célul tűzte ki a munkavállalók kollektív és egyéni jogainak megerősítését. Továbbá azt javasoljuk, hogy az érdekképviseleteknek legyen szerepe az őket érintő intézkedések, így a foglalkoztatáspolitika és a bérpolitika formálásában.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese