inforadio.hu
2012. szeptember 14. 09:13

A kormány érdeke is, hogy nyilvánosak legyenek az IMF-dokumentumok

Az MSZP elnöke szerint a kormány érdeke is az, hogy nyilvánosságra kerüljenek az Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval folytatott tárgyalások során keletkezett dokumentumok. Mesterházy Attila az InfoRádió Aréna című műsorában kiemelte, hogy az IMF jelzi, hogy milyen változásokat tart fontosnak a megállapodás érdekében.

A kormány munkahelyvédelmi akciótervének nincsenek meg az alapjai, miközben új munkahelyekre is szükség lenne - mondta az InfoRádió Aréna című műsorában Mesterházy Attila, az MSZP elnöke.

A szocialista politikus szerint szembe megy a demokratikus alapelvekkel a Fidesz a választási feliratkozással kapcsolatos javaslata, amivel csak a hatalomhoz ragaszkodik a kormánypárt.

Mesterházy Attila kiemelte, hogy az IMF budapesti irodavezetőjével folytatott megbeszélés részleteit nem hozhatja nyilvánosságra, de a Nemzetközi Valutaalap jelzi, hogy milyen változásokat tart fontosnak a megállapodás érdekében.

Az MSZP elnöke szerint a miniszterelnök és a kormány érdeke is az, hogy nyilvánosságra kerüljenek az Nemzetközi Valutaalappal és az Európai Unióval folytatott tárgyalások során keletkezett dokumentumok. Hozzátette: a magyar kormány kereste meg a nemzetközi szervezeteket, így kizárólag neki van joga nyilvánosságra hozni a papírokat.

Mesterházy Attila kiemelte, hogy a miniszterelnök hitelessége érdekében is nyilvánosságra kellene hozni az IMF feltételeiről készült feljegyzéseket.