mszp.hu | Belföld
2020. június 05. 14:34

A kormány feláldozta a dolgozókat a multik profitjának érdekében

A kormány feláldozta a dolgozókat a multik profitjának érdekében
A magyarországi autógyárak beszámolóiból már egyértelműen kiderülnek, hogy lett volna elég tartalékjuk a munkahelyek megőrzéséhez, a multik azonban inkább gyorsan kivitték a pénzt, esetenként több százmilliárd forintot az országból.

A profitért ráadásul első körben a legkiszolgáltatottabb munkavállalókat áldozták fel, a kölcsönzött munkaerőt.
 
Ez is azt támasztja alá, hogy ha a kormány elfogadta volna az MSZP javaslatát és azonnali elbocsátási moratóriumot hirdetett volna a nagy nyereséget elérő multinacionális vállalatoknál, akkor rengeteg embernek még ma is lenne munkája.
 
A Fidesz azonban ismét a multik oldalára állt. Nem elég, hogy az Orbán-kormány adóparadicsommá tette hazánkat a nagyvállalatok számára azzal, hogy rengeteg pénzt kereshetnek minimális adózás mellett, de még a dolgozókat is képes cserben hagyni a multik kegyeiért.
 
A kormány pedig tovább folytatja a munkavállalók kizsigerelését a rabszolgatörvény 2.0-val. Nem engedhetjük, hogy rabszolgamunkára kényszerítsék az embereket miközben talicskával hordják ki a milliárdokat a multik az országból. A Fidesz nem szolgálhatja ki továbbra is hatalmas kedvezményekkel a nagyvállalatokat, miközben a munkavállalóknak többet kell dolgozniuk azért a bérért, ami hónapról hónapra kevesebbet ér.
 
Az MSZP kiáll a magyar dolgozók mellett és képviseli a szakszervezetek követeléseit, éppen ezért mindent megtesz azért, hogy a rabszolgatörvény 2.0 ne léphessen hatályba. 
 
MSZP
 
Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP alelnöke

Kapcsolódó párttagok