MTI/mszp.hu | Gazdaság | KSH GDP
2012. november 15. 17:00

A kormány felelős a gazdaság mélyrepüléséért

Az MSZP szerint az Orbán-kormány politikája okolható a gazdaság folytatódó mélyrepüléséért.  

Józsa István, a szocialisták gazdasági ügyekért felelős frakcióvezető-helyettese csütörtöki sajtótájékoztatóján arra reagált, hogy a Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint az idei harmadik negyedében 1,5 százalékkal csökkent a bruttó hazai termék (GDP) az előző év azonos időszakához viszonyítva.
    
Az MSZP-s politikus azt mondta: ez világosan jelzi, hogy a kormány politikája megbukott, nem lehet következmények nélkül mást mondani és mást cselekedni, mert a kiszámíthatatlan gazdaságpolitika elriasztja a befektetőket.
    
Felhívta a figyelmet arra, hogy a belső fogyasztás és a kiskereskedelmi forgalom a GDP-hez hasonló mértékben csökkent, ami a kormányzati megszorító politika következménye. Hozzátette: a gazdaság teljesítménye még az előző negyedévhez képest is 0,2 százalékkal romlott.
    
Az MSZP felszólítja Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy állítsa helyre a jogbiztonságot, folytasson kiszámítható gazdaságpolitikát és tegye lehetővé, hogy az országot a jelenleginél olcsóbban lehessen finanszírozni - közölte Józsa István.