A kormány fizesse meg a késedelmes szemétszállítás díját!

Az MSZP azt kezdeményezi, hogy a kormány fizesse ki az állampolgárok helyett a szemétszállítás díját, ha bármely hulladéktípus elszállítása öt napot késik egy hónapban.
Őrsi Gergely, a párt budapesti alelnöke szerdán Budapesten, a Parlament előtti Kossuth Lajos tér és Alkotmány utca találkozásánál tartott sajtótájékoztatón azt javasolta, hogy a késedelmes szemétszállítás díját a kormány "a propagandaköltéseiből csoportosítsa át".
    
Hozzátette: továbbra is követelik "a nem működő, haszontalan és pazarló kukaholding", a Nemzeti Hulladékgazdálkodási Koordináló és Vagyonkezelő (NHKV) Zrt.-t megszüntetését, a feladat visszaadását az önkormányzatoknak.
    
A politikus azt mondta, az egész országban gondok vannak a szemétszállítással, Budapesten gyakorlatilag megszűnt a szelektív hulladékszállítás. Szerinte a kormánynak nem sikerült megoldania a problémát, csak tűzoltást végzett, részmegoldást talált. 
    
Őrsi Gergely kijelentette: a kormány által "nagy nehezen összekukázott" 26 milliárd forint pusztán arra elég, hogy a következő két hónapban az utcákat ne árassza el a szemét.
    
Horváth Csaba, az MSZP fővárosi képviselője szerint mindenki láthatja, hogy Budapest koszos, szemetes, és újra elszaporodtak a patkányok.
    
Véleménye szerint az mutatja, hogy Tarlós István főpolgármester nem képviseli jól a fővárosiak érdekeit, hogy megállapodást kötött a nemzeti együttműködés rendszerének cégével, a kukaholdinggal.
    
A sajtótájékoztatón részt vett több kerületi MSZP-s politikus is, akik zsákokba gyűjtött szelektív hulladékkal érkeztek. A szemetet a sajtótájékoztató végén átvitték a Széchenyi rakpart és a Markó utca sarkán álló, hulladékkal teli konténerekhez és ott rakták le a zsákokat.


Kapcsolódó galéria: Vajon a Kossuth térről elviszik Budapest szemetét?

A további képek megtekintéséhez kattintson ide »