mszp.hu | Belföld
2021. április 16. 14:01

A kormány hajtsa végre az MSZP SZÉP-kártyákra vonatkozó teljes javaslatát!

Üdvözöljük, hogy a kormány - miután megtiltotta a lejárt SZÉP-kártyás egyenlegekre a díjfelszámítást a szolgáltatóknak - most az MSZP másik javaslatát is megvalósítja és szabaddá teszi az átjárhatóságot az alszámlák között.

Azonban a kormány ismét megkésve lépett, mivel az MSZP már februárban benyújtotta a törvényjavaslatát a SZÉP-kártyák felhasználhatósága érdekében. A Fidesz ráadásul még mindig húzza az időt, hiszen a javaslatunk harmadik elemével továbbra sem foglalkozik.

Éppen ezért az MSZP azt követeli, hogy a teljes javaslatát hajtsa végre a kormány és a SZÉP-kártyák felhasználhatóságát terjesszék ki élelmiszer-vásárlásra is!

Az MSZP javaslata az emberek, a családok, a kiskereskedők és a vendéglátósok érdekeit szolgálja. Senkinek sem érdeke, hogy ezek a juttatások ne legyenek felhasználva, sem annak, aki kapja, sem pedig azoknak a vállalkozásnak, ahol felhasználhatnák azokat. Amikor a vállalkozások a talpon maradásért, a dolgozók pedig a megélhetésük biztosításáért küzdenek, minden segítséget meg kell adni a bajbajutottaknak.

MSZP

Bővebb információ: Komjáthi Imre, az MSZP elnökhelyettese